Brian Holmes

Brian Holmes on aktivistitutkija, taidekriitikko, esseisti ja kääntäjä. Hän asuu Pariisissa ja on kiinnostunut erityisesti taiteen, politiikan ja yhteiskunnallisten liikkeiden risteytymisistä. Brian Holmes on valmistunut tohtoriksi romaanisten kielten ja kirjallisuuden laitokselta Berkeleyn yliopistosta Kaliforniasta.

Holmes on toimittanut lukuisia julkaisuja ja tekstejä politiikan ja taiteen alueelta. Vuonna 1997 hän toimitti englanniksi Kasselin (Saksa) nykytaidenäyttelyn "Documenta X" -julkaisun. Hän kirjoittaa jatkuvasti "Nettime"-keskustelulistalle ja avustaa erilaisia julkaisuja, muun muassa Springeriä (Wien) ja Parachutea (Montreal). Brian Holmes on myös ranskankielisen Multitudes-lehden kansainvälisen toimituskunnan jäsen.

Vuosina 1999-2001 Holmes oli graafisen Ne pas plier ("Ei taivuta") -ryhmän jäsen. Tämän jälkeen hän on matkustellut pariisilaisen käsitetaideryhmän Bureau d'études ("Opintotoimisto") -ryhmän kanssa. Heidän kanssaan hän on myös perustanut julkaisun Autonomie artistique ("Taiteellinen autonomia"). Viimeaikoina Holmes on vaikuttanut Universite Tangenten kautta.

Brian Holmes on kirjoittanut teoksen Hieroglyphs of the Future: Art and Politics in a Networked Era (Tulevaisuuden hieroglyfit: Taide ja politiikka verkottuneella aikakaudella), Zagreb, Arkzin 2003. Parhaillaan hän valmistelee ranskaksi kirjaa, jonka työnimenä on La personnalité flexible : pour une nouvelle critique de la culture (Joustava persoonallisuus: kohti uutta kulttuurin kritiikkiä).

Brian Holmesin tekstejä löytyy myös seuraavista osoitteista.

Ranskaksi:
Verkkolehti Multitudes

Englanniksi:
https://pzwart.wdka.hro.nl/mdr/pubsfolder/bhrevcon
http://pzwart.wdka.hro.nl/mdr/pubsfolder/bhimaginary
https://pzwart.wdka.hro.nl/mdr/pubsfolder/bhflowmaps
http://www.ephemeraweb.org/journal/5-X/5-Xholmes.pdf

Kirjoittajana artikkeleissa