2006-12-08

Opiskelijalakko ja Porthanian valtaus 7.-8.12.

Riie Heikkilä, Elina Turunen

Helsingin yliopistolla järjestettiin 7.-8. joulukuuta opiskelijalakko, jolla vaadittiin parempaa toimeentuloa opiskelijoille. Lakko käynnistyi Porthanian valtauksella ja lakkobileillä.

Torstai-iltana 7.12. pidetyn lakkokokouksen jälkeen opiskelijajoukko valtasi Porthanian. Perjantaina kymmenien luentosalien ovia koristivat LUENNOT PERUUTETTU! -julisteet. Lakkolaisten jakamat lentolehtiset levisivät ympäri keskustan kampusaluetta.

Lakolla kiinnitettiin huomiota siihen, että opiskelijat, uuden tiedon omaksujat ja kehittäjät, ovat tietoyhteiskunnan alipalkatuinta ja riistetyintä työvoimaa. Osallistujien vaatimuksena on nostaa opintorahaa 500 euroon kuussa. Lisäksi lakolla vastustettiin ehdotuksia lukukausimaksuista.

Lakkolaiset ovat saaneet innostuneita yhteydenottoja ja tuenilmauksia myös muista korkeakouluista ja muista kaupungeista. Tämä lakko onkin vasta alkua. Toivomme, että itsenäinen opiskelijavastarinta leviäisi mahdollisimman laajalle. Perjantaina puoliltapäivin järjestetyssä avoimessa lakkokokouksessa päätettiin pyrkiä maanlaajuisen toimintaviikon järjestämiseen maaliskuussa.

Lisää lakosta:
http://lakko.wordpress.com/

Pamfletti opiskelijoiden asemasta tietokapitalismissa
Jo riittää almujen aneleminen!

Kuvat:
sivut 1-2: Riie Heikkilä
sivu 3: Elina Turunen

Kokoontuminen Porthanian edessä

Sisällä Porthaniassa

Barrikadit ja penkit

Porthanian aula

Lakkolehtinen

Kaikki yhdellä sivulla.

Tulostusversio.