2006-11-01

Mielenosoitus Oaxacan liikkeen tueksi 31.10.2006

Toimitus

Helsingissä järjestettiin tiistaina 31.10. mielenosoitus, jolla osoitettiin tukea ja solidaarisuutta Oaxacan osavaltiossa Meksikossa käynnissä olevalle vastarinnan ja itseorganisaation liikkeelle.

Meksikon suurlähetystöllä pidettyyn mielenosoitukseen osallistui vesisateesta huolimatta noin 30-50 ihmistä, jotka kantoivat kylttejä ja kynttilöitä poliisin Oaxacassa murhaamien muistoksi. Tilaisuudessa pidettiin myös puheita ja luettiin tiedotteita Oaxacan tilanteesta.

Jaossa oli myös seuraavanlainen lentolehtinen:

LOPPU POLIISIN VÄKIVALLALLE OAXACASSA
Tukea vastavallan vyöhykkeelle ja globaalin kapitalismin vastaiselle taistelulle

Oaxacan osavaltiossa Meksikossa vaaditaan korruptioon ja väkivaltaiseen repressioon syyllistyneen kuvernööri Ulises Ruiz Ortizin eroa. Vaatimuksen taakse on muodostunut laaja yhteiskunnallinen liike, joka on käytännössä vapauttanut osavaltion pääkaupungin kuvernöörin vallasta.

Toukokuussa alkanut opettajien lakko on vaatinut parempaa koulutusta sekä alueen elinkustannuksia vastaavaa palkkaa opettajille. Kun Ruizin hallinto pyrki lopettamaan lakon väkivalloin, Oaxacan asukkaat perustivat sen tueksi Oaxacan kansankokouksen APPO:n.

Liike koostuu noin 70 000 opettajasta, 365 kansalaisjärjestöstä ja sadoistatuhansista Oaxacan osavaltion asukkaista. Se on viime kuukausien aikana pitänyt hallussaan kaupungin keskustaa, keskeisiä hallintorakennuksia ja radioasemaa.

APPO on viime kuukausien aikana muotoillut vaatimuksia uudenlaisesta demokratiasta ja toteuttanut sitä käytännössä omassa toiminnassaan.

Meksikolaisten lähteiden mukaan konfliktin aikana Ulises Ruizin palkkaamat siviilipukuiset tappajat ovat murhanneet lähemmäs 20 ihmistä. Heistä suurin osa oli paikallisia opettajia. Perjantaina 27.10. Ruizin kuolemanpartiot tappoivat myös amerikkalaisen Indymedian toimittajan.

Sunnuntaina 29.10. kolme kuoli ja lukuisia ihmisiä katosi liittovaltion poliisin vallatessa kaupungin.

Hallitus ja media ovat yrittäneet syyttää kuolemista APPO:a ja leimata kapinat muutaman "vasemmistoaktivistin" tarkoitushakuiseksi toiminnaksi. Kyse on kuitenkin paljon laajemmasta vastarinnasta, joka kohdistuu Meksikossa ja kaikkialla maailmassa kapitalistista maailmanjärjestystä tukevaa poliisivaltaa vastaan.

Vaadimme Meksikon hallitusta

- lopettamaan Ulises Ruiz Ortizin tyrannian
- lopettamaan mielenosoittajien tappamisen ja asettamaan osavaltion hallituksen vastuuseen murhista
- lopettamaan liikkeen jäsenten mustamaalaamisen ja vainoamisen
- hakemaan ratkaisua neuvotteluilla, ei sotatoimilla

Vaadimme EU:ta painostamaan Meksikon hallitusta, jotta se suostuisi näihin vaatimuksiin!

ULISES RUIZ ULOS OAXACASTA!
LOPPU POLIISIVALLALLE OAXACASSA JA KAIKKIALLA!
TOISENLAINEN MAAILMA ON MAHDOLLINEN!

http://meksiko.blogspot.com

Meksikon suurlähetystön ovi

Meksikon suurlähetystön ovi, Simonkatu 12 A.

Mexico, que verguenza!

Mexico, que verguenza!

Fuera Ulises maldito perro de Oaxaca!

Fuera Ulises maldito perro de Oaxaca!

Kyltin teksti: "Asesinos!"

Kyltin teksti: "Asesinos!"

Ya basta con la represión y violencia hacia los maestros en Oaxaca!

Ya basta con la represión y violencia hacia los maestros en Oaxaca!

Tulostusversio.