2008-04-30

Tietotyö vapauttaa

Toimitus

"Jyväskylän yliopiston innovaatiostrategiassa siirryttiin viime viikonloppuna jälleen askeleen lähemmäksi lopullista ratkaisua. Mattilanniemen alueelle johtava alikulkutunneli koristeltiin korostamaan yliopiston uutta ja iloista ilmapiiriä." Megafoni julkaisee toimitukseen lähetetyn tiedotteen.


Tiedotusvälineille nyt ja ikuisesti

TIETOTYÖ VAPAUTTAA

Labour is the living, form-giving fire; it is the transitoriness of things,
their temporality, as their formation by living time.

- Karl Marx

Through the darkness of future past,
The magician longs to see.
One chance out between two worlds;
Fire, walk with me.

- BOB

Jyväskylän yliopiston innovaatiostrategiassa siirryttiin viime viikonloppuna jälleen askeleen lähemmäksi lopullista ratkaisua. Mattilanniemen alueelle johtava alikulkutunneli koristeltiin korostamaan yliopiston uutta ja iloista ilmapiiriä. Tietotyön tarkoitus ei voi nyt unohtua keltään, siitä pitää huolen ponteva teksti WISSENSARBEIT MACHT FREI. Teksti on osa yliopiston uutta tuottavuuskampanjaa.

"Yliopisto haluaa näin nostaa esille työntekijän asemaa innovaatiostrategian rattaistossa. On tärkeää, että työ luistaa tai homma ei rullaa. Jokaisen työntekijän uurastus on yliopistolle kallisarvoinen lahja. Ilman työtä, meillä ei olisi vapauksiamme", korostetaan yliopiston johtoryhmästä.

"Teksti on täysin originaali. Jättiläinen kuiskasi sen minulle unessani", kommentoi yliopiston uudeksi tavaramerkiksikin veikatun sloganin pääarkkitehti, Aino Vasallinen. "Tällä voi olla kansainvälistäkin vientiä. Olemme saaneet useita tiedusteluja koskien keksintömme jatkokäyttöä."

Toistaiseksi yliopisto on pidättänyt kaikkien oikeudet kampanjaan liittyen.

WISSENSARBEIT MACHT FREI kuvaa yliopiston uutta johtamiskulttuuria. Tietotyötä ei voida johtaa kuten paperi- tai metallityötä. Uusi yliopisto luottaa kurin sijaan sopivaan tunnelmaan ja oikeaan asenteeseen. "Ideoita kytee kaikkialla. Me halusimme lisätä kaasua koneeseen ja räjäyttää koko potin", Vasallinen hehkuttaa.

"Tietotyö vapauttaa meidät likaisesta teollisuustyöstä, sen auktoriteeteista, ja antaa meille vapauden päättää itsenäisesti työn tekemisestä - kuten varmasti kaikki opiskelijoista professoreihin ovat huomanneet. Olen niin iloinen kun katselen tätä tietotyön kekoa, jota pikku armeijani rakentaa niin sivistyneen pyyteettömästi!", Vasallinen tunnelmoi pääkallonpaikaltaan.

Yliopistolla uskotaan, että resurssipulassa kärvistelyn aika on vihdoin ohi. Tarvitaan vain oikeanlainen sytyke ja yliopistolla roihuavat jälleen tiedon soihdut sekä kirjaviisauden roviot. "Perimmiltään tarvitsemme vain ihmisresursseja. Niitä meillä on tässä maailmassa ihan riittävästi, ellei jopa liikaa", Vasallinen pamauttaa yliopiston kansainvälistymiskehitykseenkin viitaten.

Yliopistolaisten aamuihin puhtia tuovan sloganin toteutti mainostoimisto Das Kapital, Castells und Himanen, joka toimii toistaiseksi yrityksenä vailla yhteystietoja. Kampanja saa jatkoa kesän ja syksyn myötä. Nyt ei itketä, nyt ruvetaan töihin!

"Do you wanna play with fire, little girls and boys? Do you wanna play with BOB?"

http://yritysilmanyhteystietoja.wordpress.com/

kuva maalauksesta

Kuva asianomaisen yrityksen blogista